Regjeringen har revidert statsbudsjettet og funnet 53 milliarder til krisehåndtering. De ignorerer naturkrisen.

Regjeringen har revidert statsbudsjettet og funnet 53 milliarder til krisehåndtering. De ignorerer naturkrisen.
Naturmangfoldet trenger en naturkrisepakke!
Arealendringer, Nyheter, Vi mener
– Lokalpolitikere har jussen og naturen på sin side når de velger å ta myr og annen viktig natur ut av gamle planer for utbygging. Det er på tide å rydde plass til naturen, sier Christian Steel, generalsekretær i Sabima.
Mandag morgen den 19. desember fikk vi den tidlige julegaven vi hadde håpet på - en ny naturavtale. Nå starter jobben her hjemme.
Stadig mer norsk natur går tapt. Staten må gi norske kommuner sterkere støtte slik at de kan gjøre mer for å stanse naturkrisen.
Skogeierorganisasjoner og miljøbevegelsen mener skogvernkuttet i regjeringens forslag til statsbudsjett må reverseres.
Verden er krevende nå. Men uten en fungerende natur, vil den bli ulevelig. Derfor skal vi investere i naturen. Det er viktigere nå mer enn noen gang før. Med dette statsbudsjettet setter regjeringen håndtering av naturkrisen på vent.
Det er tid for å spare. Ikke for å tære på kapitalen.
Miljødirektoratet anbefaler forbud mot nedbygging av myr. Imens planlegger kommunene i Viken å bygge ut over 5000 dekar myr de neste årene.
En ny EU-lov klargjør at for å kalle seg bærekraftig må vannkraftverk slippe litt vann i elva og ta i bruk teknologi som minsker miljøbelastningen. Energilobbyen hevder at norsk vannkraft er “grønn” uansett, men Sabima kjemper for livet i elva.
Arealendringer, Innlegg, Vi mener
Enten det skal bygges sykehus, veier, boliger, hyttefelt, vindkraftverk eller fabrikker trengs arealer. Men har vi natur til alt dette? Klimakrisen og naturkrisen sier nei, og forskningen er svært tydelig på at norsk arealpolitikk krever nye rammer.
Klima og natur skal være rammen rundt all politikk, ifølge regjeringen Støre. Tiden er kommet for å fordele pengene som skal gjøre fine ord til handling.
Tidligere denne uken åpnet Terje Aasland (Ap), leder av energi- og miljøkomiteen, for å se på vannkraftutbygging i de vernede vassdragene. Sabima mener at dette må avvises og avlyses kontant. Vassdragsvernet må styrkes, ikke svekkes.
Samtidig som regjeringen forhandler om statsbudsjettet, lanseres listen som viser at flere arter kan forsvinne fra norsk natur. For å redde arter, trengs det penger.
Det biologiske mangfoldet vil være avhengig av beskyttelse fra de av Stortingets politikere som har forstått alvoret i naturkrisen. Naturmangfoldet er glemt i ny regjeringsplattform.
En regjeringsplattform som skrives i 2021 må vise klart og tydelig at det haster å stanse tapet av naturmangfold og å kutte klimagassutslipp.
Snart legges Ernas foreløpig siste statsbudsjett frem. Sabima oppfordrer igjen denne regjeringen til å ta kraftfulle grep som bidrar til å stanse naturkrisen. Lag et statsbudsjett for mer natur!
Tre nestorer innen miljøvern krever stans i naturtapet i dagens Aftenposten, med støtte fra Sabima og fire andre naturvernorganisasjoner.
De har fått sin egen dag, biene. Hvert år den 20. mai markeres bienes dag verden over. For bier er livsviktige, men vi tar ikke godt nok vare på dem og leveområdene deres.
Arbeidet med skogvern i Norge går i sneglefart og verdifull gammelskog hugges ned før man rekker å verne den. Nå krever vi skogpolitikk på skogens premisser, og sender en rekke krav til politikerne sammen med tre andre miljøorganisasjoner.
Hva om vi i vannkraftdebatten ser på hva som kan gjøres bedre?
Tillit er ikke noe du kan abonnere på, sa Jonas Gahr Støre i Dagsrevyen. Han har ikke min tillit til å forvalte den uvurderlige norske naturen.