Nyheter, Vi mener

– Ørsmå grep løser ikke naturkrisen i Norge

– Kommunene roper etter penger for å redde natur, men regjeringa hører tydeligvis ikke på det øret. Det er åpenbart at forslaget til revidert nasjonalbudsjett trenger mer revidering om Norge skal løse naturkrisen bedre, sier Christian Steel, generalsekretær i Sabima.

Vi mener

Står samlet mot gruvedrift i dyphavet

Til tross for massiv kritikk, går Norge nå videre med den planlagte åpningen av kontroversiell gruvedrift på havbunnen. Tirsdag stod utenlandske aktivister og den norske miljøbevegelsen samlet utenfor Stortinget der voteringen tok sted.

Vi mener

Gi oss natursats!

Stadig mer norsk natur går tapt. Staten må gi norske kommuner sterkere støtte slik at de kan gjøre mer for å stanse naturkrisen.

Nyheter, Vi mener

Dette betyr statsbudsjettet for deg

Verden er krevende nå. Men uten en fungerende natur, vil den bli ulevelig. Derfor skal vi investere i naturen. Det er viktigere nå mer enn noen gang før. Med dette statsbudsjettet setter regjeringen håndtering av naturkrisen på vent.

Fossekall. Foto: Kim Abel.

Nyheter, Vann, Vi mener

De vernede vassdragene kan ikke røres

Tidligere denne uken åpnet Terje Aasland (Ap), leder av energi- og miljøkomiteen, for å se på vannkraftutbygging i de vernede vassdragene. Sabima mener at dette må avvises og avlyses kontant. Vassdragsvernet må styrkes, ikke svekkes.