Sabima er stolt paraply for de biologiske foreningene i Norge. Vi anbefaler et medlemskap i en eller flere foreninger! Bare se hva de byr på av turer ut i naturen nå i sommer.

Sabima er stolt paraply for de biologiske foreningene i Norge. Vi anbefaler et medlemskap i en eller flere foreninger! Bare se hva de byr på av turer ut i naturen nå i sommer.
Endelig kan Sabima presentere en oppdatert versjon av Naturkampen. Aldri før har vi hatt mer data om hvordan norske kommuner og fylker forvalter naturen.
Sabima mener at Norge har et særlig ansvar for å forhindre at naturskogen som er igjen forsvinner på grunn av nedbygging eller flatehogst. For å oppnå det, må naturskogkartet brukes som et føre-var kart, videreutvikles, og få juridiske og forvaltningsmessige konsekvenser.
Når vi setter sammen tilgjengelig data om hvordan kommunene ivaretar natur, får vi Naturkampen. Gjør deg kjent med hvordan vi kommer frem til kommunenes og fylkenes plassering.
Arealendringer, Nyheter, Vi mener
En ny rapport viser at norske kommuner har satt av 2559 km² ubebygde arealer til utbygging av boliger, hytter og næring. 90 prosent av planlagt utbygging er i naturområder, og mange av områdene ligger i naturskog, myrområder og uberørt natur.
Et godt statsbudsjett må bidra til å stanse tapet av naturmangfold. Det krever et stort og langsiktig økonomisk løft. Sabimas innspill er derfor en startpakke for natur.
Sammen med 12 andre organisasjoner med godt over 1 million medlemskap mobiliserer Sabima for å stanse forslaget som åpner for vannkraftutbygging i verna vassdrag.
Kantvegetasjon er naturens skjold mot flom, erosjon og forurensning – og livsviktig for biomangfoldet i våre vassdrag. Sabima har sammen med Naturvernforbundet, WWF Verdens naturfond, Norsk Friluftsliv, Norges Jeger- og Fiskerforbund og Den Norske Turistforening sendt et felles innspill til NVEs skjøtselsveileder for kantvegetasjon langs vassdrag.
Regjeringen og SV har sittet i intense forhandlinger i noen uker, og nå er statsbudsjettet for 2025 klart. SV har nok en gang klart å få statsbudsjettet fra grått til lysegrønt.
Regelverket for hvordan vi skal beskytte kantvegetasjonen langs vassdrag er utydelig og praktiseres ulikt. Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) har ansvar for vannressursene i Norge. Sabima har sammen med flere miljø- og friluftslivsorganisasjoner utviklet forslag til hvordan dette kan forbedres.
4. november 2024 arrangerte Sabima, med støtte fra Bergesenstiftelsen, og i samarbeid med Tekna seminaret “Kraft til natur: Fremtidens vassdragsrestaurering“, rettet mot politikere, forvaltning og representanter fra både akademia, næringsliv og miljø- og friluftslivsorganisasjoner.
Naturrestaurering vil komme for fullt i Norge i årene som kommer. I slutten av september samlet vi forskning, forvaltning og frivillighet til et særdeles lærerikt seminar om naturrestaurering og frivillighet. Her kan du se opptak av foredragene. Du finner også presentasjonene mye annen god informasjon om temaet.
Regjeringen Støre dropper de ansvarlige og nødvendige investeringene i natur som må til for å stanse tapet av naturmangfold.
– Naturmeldinga skulle være en historisk satsning på natur, men regjeringa leverer ikke. Nå må de folkevalgte på Stortinget ta ansvar for den langsiktige planen for hvordan stanse tapet av naturmangfold, sier Einar Wilhelmsen, generalsekretær i Sabima.
Handlingsplanen må sette arealnøytralitet som mål for Norge, få en helt annen fart på restaurering av ødelagt natur og gjøre det mulig å verne mye mer verdifull natur.
– Endelig satser regjeringa på verktøyet som gjør det mulig å styre mot arealnøytralitet, sier Christian Steel, avtroppende generalsekretær i miljøorganisasjonen Sabima, etter at det ble kjent at regjeringa foreslår å bruke 50 millioner mer på å få på plass et naturregnskap.
Den 2. september overtar Einar Wilhelmsen som generalsekretær i miljøorganisasjonen Sabima.
Hva vet vi nordmenn om fremmede arter? Dette spørsmålet har vi i Sabima stilt et representativt utvalg av det norske folk, og her er resultatene.
Vi snakket naturmangfoldets sak i Arendal. Se opptak av arrangementet "Hvordan blir Norge arealnøytralt?" og oversikt over andre arrangementer vi deltok på.
2508 arter ble registrert under «Den store artsjakten» den 1. juni. Det er rekordmange! Totalt ble 16.503 artsfunn registrert og 773 rapportører var i sving.
– Kommunene roper etter penger for å redde natur, men regjeringa hører tydeligvis ikke på det øret. Det er åpenbart at forslaget til revidert nasjonalbudsjett trenger mer revidering om Norge skal løse naturkrisen bedre, sier Christian Steel, generalsekretær i Sabima.
– Nå kan kommunene starte planvasken, takket være en tidlig julegave på 50 millioner fra Stortinget, sier Christian Steel, generalsekretær i miljøorganisasjonen Sabima.