Her får du kjøpt torvfri jord!

Aldri har det vært lettere å kjøpe jord uten torv til planter i hagen og vinduskarmen. Nå er det #torvfri april! Vi håper du er med.

Myra er levestedet til en yrende mangfold av arter. Den renser vann og kan dempe flom. Myrene våre lagrer enorme mengder med karbon! Torv i hagejord er gravd ut fra myrer. Utvinning av torv ødelegger verdifull natur og bidrar til klimaendringer. Kjøp torvfri eller torvredusert jord, eller lag din egen kompost! Da er du med på å redde myra og alle artene som lever der.

Her får du kjøpt torvfri og torvredusert jord

Under finner du en oversikt over hvor du får kjøpt torvfrie produkter, eller produkter med maks 50 prosent torv. Listen blir stadig oppdatert med flere utsalgssteder. Vi er takknemlige for tips!

Hvert år får vi dessverre meldinger om at det er lite torvfritt å få kjøpt utover i sesongen. Nå i 2022 samler vi sammen informasjon om forbrukernes erfaringer. Tips oss gjerne om dine erfaringer! Bruk e-postadressen reddmyra ( a ) sabima.no. Tusen takk!

Flere lokale avfallsanlegg selger god kompostjord, enten i poser eller i større kvanta. På www.kompostportalen.no finner du oversikten!

Vi anbefaler å velge de produktene som ikke inneholder coir, eller kokosfiber. Dette er fordi vi ikke vet nok om miljøkonsekvensene av produksjon og frakt av coir/kokosfiber.

Øverst i oversikten finner du torvfri og torvredusert jord som selges via kjeder. Nederst finner du frittstående utsalgssteder, sortert på fylker.

Hageland

 

Felleskjøpet

  • Felleskjøpet Torvfritt: 100% torvfri, 40 l. (Inneholder 80% kompostert hage- park avfall og 20 % kompostert bark.) 
  • Plantejord Naturgjødslet (nyhet 2020!): KRAV-sertifisert og torvredusert (40 % kompostert hage- park avfall og 60 % lys torv.) 

 

Grønn vekst

 

godvår.no

 

Plantasjen

  • Torvfri blomsterjord: 100% torvfri (kompostjord, kokosfiber, passer både innendørs og i hagen). 40 l og 15 l. 
  • Rosejord: 60% torvfri (60% kompostjord, 40% torv)

 

Norgesgruppen (Meny, Kiwi, Spar, Joker)

 

COOP OBS BYGG

 

Clas Ohlson

Biltema

 

Hageglede.no (bare nettbutikk)

Frittstående utsalgssteder fordelt på fylker

Klikk på navnet for å komme til hjemmeside med adresse og informasjon om produkter.

Trøndelag

 

Viken

 

Agder

 

Møre og Romsdal

 

Rogaland

 

 

 

Lag din egen jord

Du kan lage din egen kompostjord. Last ned brosjyren Ren jord for å lære mer om hjemmekompostering. Såjord lages ved å tilsette sand eller vanlig jord til kompostjord (50/50), siden planter i en tidlig fase ikke har godt av for mye næring.

Trenger du inspirasjon og praktiske råd? Det finnes flere gode hageblogger. Vi anbefaler Moseplassen og Maria Berg Hestad.

torvfri jord

Torv hører hjemme i myra. Ja til torvfri hagejord!

Kategori: Myr

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt: