Her får du kjøpt torvfri jord!

Utvalget av torvfri jord blir stadig bedre. Aldri har det vært lettere å kjøpe jord uten torv til planter i hagen og vinduskarmen. Velkommen til vår guide for torvfri jord. God miljøvennlig grøntsesong!

Myra er levestedet til en yrende mangfold av arter. Den renser vann og kan dempe flom. Myrene våre lagrer enorme mengder med karbon! Torv i hagejord er gravd ut fra myrer. Utvinning av torv ødelegger verdifull natur og bidrar til klimaendringer. Kjøp torvfri eller torvredusert jord, eller lag din egen kompost! Da er du med på å redde myra og alle artene som lever der.

Her får du kjøpt torvfri og torvredusert jord

Under finner du en oversikt over hvor du får kjøpt torvfrie produkter, eller produkter med maks 50 prosent torv.

Listen blir stadig oppdatert med flere utsalgssteder og produkter. Vi er takknemlige for tips!

Hvert år får vi dessverre meldinger om at det er lite torvfritt å få kjøpt utover i sesongen. Tilgangen til torvfrie alternativer varierer rundt om i landet. Del veldig gjerne dine erfaringer med oss! Bruk e-postadressen reddmyra ( a ) sabima.no, eller ta kontakt på Facebook eller Instagram. Tusen takk for hjelpen!

Flere lokale avfallsanlegg selger god kompostjord, enten i poser eller i større kvanta. På www.kompostportalen.no finner du oversikten!

Vi anbefaler å velge de produktene som ikke inneholder coir, eller kokosfiber. Dette er blant annet fordi produksjon av kokosfiber krever mye vann.

Øverst i oversikten finner du kjeder og nettbutikker. Nederst finner du enkelt-utsalgssteder fordelt på fylke. På hjemmesiden til kjedene kan du sjekke lagerstatus på ditt nærmeste utsalgssted.

Hageland

Hageland har mange typer helt torvfri jord i år. Gledelig! De har også torvreduserte alternativer.

Felleskjøpet

Plantasjen

Plantasjen har fire torvfrie nyheter i år. Det setter vi pris på. Sjekk på hjemmesiden om det selges torvfri jord på din lokale Plantasjen-filial. Det er ikke alle filialer som har torvfritt inne.

Grønn vekst

Selger tre typer torvfri jord: Såjord, Plantejord og blomsterjord. I løsvekt og på sekk.

godvår.no

Nettbutikk – og du kan også hente på Randesund hagesenter i Kristiansand.

Kastanjehagen.no

Selger torvfri jord i sin nettbutikk.

COOP OBS BYGG

Hageglede.no

Nettbutikk.

Se enkeltvise utsalgssteder fordelt på fylker under. Listen er ikke utfyllende, og den oppdateres fortløpende. Send oss gjerne tips på reddmyra@sabima.no!

Kortreistjord.no

På denne nettsiden blir din ordre samkjørt med andre ordrer i samme område, og man deler på frakt og fraktkostnader.

Clas Ohlson

Europris

Biltema

Rema

På noen av Rema-butikkene med størst volum og utvalg av jordprodukter, får du kjøpt 100 % torvfri jord.

Frittstående utsalgssteder fordelt på fylker

Klikk på navnet for å komme til hjemmeside med adresse og informasjon om produkter. Vi minner om to flotte portaler, der du til sammen finner utsalgssteder for torvfri jord i alle fylker: Grønn vekst og Kompostportalen.

Oslo

Blomsterhagen på Abildsø, Plogveien 100. Selger nesten bare torvfritt.

Oslokompost fra Oslo kommune. Tilbyr også hjemlevering i Oslo.

Trøndelag

Viken

Agder

Møre og Romsdal

Rogaland

 

 

 

Lag din egen jord

Du kan lage din egen kompostjord. Last ned brosjyren Ren jord for å lære mer om hjemmekompostering. Såjord lages ved å tilsette sand eller vanlig jord til kompostjord (50/50), siden planter i en tidlig fase ikke har godt av for mye næring.

Trenger du inspirasjon og praktiske råd? Det finnes flere gode hageblogger. Vi anbefaler Moseplassen og Maria Berg Hestad.

torvfri jord

Torv hører hjemme i myra. Ja til torvfri hagejord!

Kategori: Myr

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt: