TIL MYRA

Hva om mange mennesker i Norge, store som små, ble ordentlig godt kjent med myrene våre! Ville vi da klare å redde dem? La oss prøve!

Myra er fantastisk! Hadde bare flere visst det, ville kanskje færre myrområder blitt gravd opp, grøftet, planert og asfaltert.

Vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve det mangfoldige livet knyttet til myra og få kjennskap myras livsviktige egenskaper. For jo flere som ser og opplever myra, desto flere vet at den er verdifull og må tas vare på.

Til det trenger vi din hjelp. 

Du har sikkert har gått over, rundt og i myra. Men har du oppdaget den – på ordentlig? Nå gir vi deg oppdragene som lar deg utforske og oppleve myra sammen med oss og de biologiske foreningene. Turene TIL MYRA skal resultere i at flere har mer kunnskap om myra, og at vi kan vise beslutningstakere myra gjennom deres øyne.

Bli med på oppdrag TIL MYRA!

Hva er et oppdrag?

Et myroppdrag fra Sabima er en myropplevelse. Vi gir deg en anledning til å oppsøke ei myr for å oppleve noe nytt. Du lærer mer om artsmangfoldet, om myras superkrefter og om hvordan du kan bidra til å ta vare på myr. Vi gir deg ikke kartet over de beste moltemyrene, men en tur med molte i fokus skal det også bli. Til hvert oppdrag følger konkrete oppgaver du kan løse, og som kan bidra til å redde myra på ulike måter.

Oppdragene finner du samlet på denne siden.

Pust liv i myra!

Gjennom at flere deler sine opplevelser på myra, kan vi påkalle oppmerksomhet fra de som bestemmer om myr skal bevares eller ødelegges. Sabima vil samle dine og andres turopplevelser og levere dem som en film til stortingspolitikere og andre beslutningstakere som har makt til å redde myra.

Derfor håper vi dere ønsker å dele opplevelsene fra turene dere drar på til myra med oss og andre. Bruk emneknaggen #TILMYRA! og tagg oss gjerne på Instagram @Sabima_norge og Facebook.

Første oppdrag: TIL DEN ARTSRIKE MYRA!

Noe av det mest spennende du kan oppleve på myra, er alle artene som lever der. Let etter sommerfugler, lytt etter fuglesang, kjenn på torvmoser, speid etter maur. Bli med på artsjakt i myra!

Til første oppdrag.

I filmen under treffer dere Even Woldstad Hanssen, kartleggingskoordinator i Sabima. Han leter etter den sjeldne orkideen myrflangre. Det er både spennende og nyttig å dra på artsjakt i myra. Bli med på første oppdrag, du og. Til myra!

Andre oppdrag: TIL SKRYTEMYRA!

Det renner nesten over med bilder fra kjente utsiktspunkter med kulisser av vakker natur. Men hvor ofte ser du skrytebilder av folk på myr? Er det ikke på høy tid at myra får bli med på turen? Gå til andre oppdrag!

Tredje oppdrag: TIL RASTEMYRA!

Høsten er her, og fuglene trekker mot sør. Bli med og skap engasjement for myra ved å ta deg en rast ved myra – akkurat som trekkfuglene – og del opplevelsen din. Gå til tredje oppdrag!

Vi takker Sparebankstiftelsen, som har støttet prosjektet #tilmyra!

Myra i morgentåke er mystisk og vakker.

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt: