Her får du kjøpt torvfri jord

God miljøvennlig hagehandel!

Aldri har det vært lettere å kjøpe torvfri jord! Under finner du en oversikt over hvor du får kjøpt torvfrie produkter, eller produkter med maks 50% torv.

Vi anbefaler å velge de produktene som ikke inneholder coir, eller kokosfiber. Dette er blant annet fordi det blir brukt store mengder vann til å vaske kokosfibrene og fordi coir/kokosfiber blir produsert på Sri Lanka og må fraktes langt.

Her får du kjøpt torvfri hagejord

Ditt lokale avfallsanlegg

Mange lokale avfallsanlegg over selger god og billig kompostbasert jord til hagen din. Sjekk ut kompostportalen.no for en full oversikt over hvor du får kjøpt flott kompostjord laget av mat- og hageavfall.

Hageland

Felleskjøpet

 

COOP og OBS

  • Weibulls 100 % gjenvunnet jord: 100 % torvfri (tilpasset utendørs bruk og for planting i hele hagen. Kan også benyttes som jordforbedring. Bør ikke benyttes til stiklinger og såing innendørs)

 

Plantasjen

  • Torvfri blomsterjord: 100% torvfri (kompostjord, kokosfiber, passer både innendørs og i hagen). 40 l og 15 l.
  • Rosejord: 60% torvfri (60% kompostjord, 40% torv)

 

Clas Ohlson

 

Grønn vekst

(utsalgssteder i 10 fylker):

  • Torvfri bomsterjord: 100 % torvfri (kompostblanding, som passer til planting i krukker, blomsterkasser og bed, samt omplanting.)

 

Frittstående utsalgssteder (listen oppdateres fortløpende)

Agder

 

Trøndelag

Viken

 

Møre og Romsdal

 

Vestfold og Telemark

 

Lag din egen jord

Du kan lage din egen kompostjord. Last ned brosjyren Ren jord for å lære mer om hjemmekompostering. Såjord lages ved å tilsette sand eller vanlig jord til kompostjord (50/50), siden planter i en tidlig fase ikke har godt av for mye næring.

torvfri jord

Stadig flere reklamerer med at de har torvfri hagejord.

Kategori: Nyheter

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt: