Takk for myrbilder!

Sabima fikk tilsendt over 100 bilder i fotokonkurranse med myr som tema. Vi takker alle for innsatsen og gratulerer spesielt vinnerne for spesielt flotte bidrag. Bildene blir nyttige i arbeidet vårt for å redde myra videre. Her ser du vinnerbildene.

–  Jeg elsker myrer, sier vinner Jan Christian Hegg (48 år) fra Elverum som stakk av med seieren og dermed et gavekort på Natur og Fritid på 1500 kroner.

Vinnerbildet er tatt på Disenmyra i Hedmark.

–  Jeg tok bildet på jakt, i morgentimene i midten av september. Det er en egen stemning på myra når tåka kommer. Jeg ser ofte mange arter på myra, særlig sniper, traner og også lappugle har jeg sett.

Jan Christian forteller han tar mange bilder og lar seg fascinere av synet når tåka kommer og det skinner i edderkoppspindelvev på myra.

Juryen i fotokonkurransen besto av generalsekretær i Sabima, Christian Steel, kommunikasjonsrådgiver i Sabima, Ragna Kronstad, og daglig leder i Norsk Botanisk forening. Honorata Kaja Gajda

Begrunnelsen for å plukke ut akkurat dette bildet var at det var et veldig stemningsfullt bilde med flotte farger og lys.

Dette bildet utstråler så mye av essensen av det en myr er, uttalte juryen under bedømmingen.

 

Andreplass i fotokonkurransen ble bildet «Mari på myrøya»

–  Bildet utstråler en energi og fanger automatisk vår interesse, og dermed også andres for saken å redde myra, mente juryen.

Bildet er tatt av Bjørn Rangbru som jobber i klima- og miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Sør- Trøndelag.

–  Det er bra at Sabima jobber for å redde myra, svarer Bjørn om hvorfor han sendte inn bilder.

Som østlending ble han først klar over myra i voksen alder.

– Her i Trøndelag er det myr overalt! Nå i senere tid har også bevisstheten rundt myr økt, hvor viktig den er som karbonlager og tilholdssted for arter.

Motivet av datteren Mari som sitter på ei lita øy i en myrtjern husker han ikke helt hvordan ble til. Det er noen år siden han tok bildet.

-På en eller annen måte kom hun seg ut dit!

Selv bruker han myra til å observere orrfuglleik og molteplukking.

Gullflekksmyger på tredjeplass

Odd Ketil Sæbø ble plukket ut til tredjeplassen med bildet av en gullflekksmyger som sitter og varmer seg på en myrullblomst.

–  Jeg liker vekslingen mellom naturtyper. Jeg leter etter fotomotiver, og på myr finner jeg både stemninger, dyr og sommerfugler jeg ikke finner andre steder.

– Hva er det du blir fascinert av ved artene i myra? Hva er du opptatt av når du tar bilder?

– Det at så mange arter er særegne for myr, gjør det spennende å oppsøke myra. Det er en litt annen verden rett og slett. Også andre arter søker mye til myrområder, som den imponerende sommerfuglen svalestjert. Jeg ønsker å formidle artsmangfoldet og synes det er stas å finne relativt uvanlige arter. Samtidig legger jeg vekt på at dyra foreviges i miljøet som omgir dem, som er naturlig for dem.

– Mener du det er viktig å ta vare på myra?

–  Ja, myra er uvurderlig for artsmangfoldet. Samtidig har de en veldig viktig funksjon ved at de magasinerer og regulerer vann for større områder

– I tillegg til de tre fotografene på topp får også Sigrid Skrivervik Bruvoll et handlenett og en button med myrbudskap på,  i posten. Hun sendte inn flotte bilder fra Senja.

Bli med og støtt arbeidet til Sabima du og!

Dette bildet er tatt på Senja av Sigrid Skrivervik Bruvoll.

Kategori: Nyheter

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt: