Sammen for klima

Regjeringens forslag til statsbudsjett sender Norge og verden inn i krise. Skal vi ha en sjanse til å redde klimaet, må det skje nå. Derfor arrangerer en rekke miljøorganisasjoner markeringer hver uke foran stortinget fram til Statsbudsjettet 2019 vedtas.

Ifølge FNs klimapanel har vi 12 år på å halvere klimautslippene, men i regjeringas forslag til statsbudsjett legges det opp til bare 17.6 % kutt. Det sender oss på stø kurs mot katastrofe.

Les her hvordan klimaendringer truer det biologiske mangfoldet.

Kloden kan ikke vente på at noen andre tar grep. Vi trenger et klimakutt som monner – verdens hav forsures, naturen utryddes og korallrev forsvinner. Gjør vi ikke noe nå, vil millioner av mennesker havne på flukt.

Politikerne er også klar over dette, men har valgt ansvarsfraskrivelse. Derfor vil vi, sammen med en rekke organisasjoner, markere hva vi mener på Eidsvolls plass foran stortinget hver torsdag frem til 13. desember.

Og vi trenger DEG med på laget. Oppdatering om markeringer får du på dette Facebookeventet.

Bli med i fem, ti eller 60 minutter og vis regjeringa hva du mener idet de kommer på jobb. Vi stiller med varm drikke fra Fairtrade, restboller fra Too Good To Go, appeller og musikk. Det blir god stemning som passer alle fra null til 100 år.

Markeringene støttes av Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom, Miljøagentene, Klimavalgalliansen, Sabima, KFUK-KFUM, Changemaker, Utviklingsfondet, Spire, Greenpeace, Besteforeldrenes klimaaksjon, WWF, Protect Our Winters Norge, RE:ACT, Nordic Ocean Watch, Stopp oljesponsing av norsk kulturliv, Økologisk Norge og flere.

Kategori: Arrangement

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt:

Ragna Kronstad

E-post: ragna.kronstad@sabima.no