Delta på fotokonkurranse om kystlyngheia!

Har du et flott bilde av livet på lyngheiene? Kanskje har du møtt på villsau, satt pris på det åpne landskapet, eller kanskje har du fanget et bilde av en av de sjeldne sommerfuglene som er avhengig av vegetasjonen her? Vinn et rent kystyngheiprodukt som fenalår eller villsaull. Avsluttes 30. november.

Sabima vil få flere til å oppdage kystlyngheia og ønsker å få inn bilder som vi kan bruke gjennom vinteren for å spre glede og kunnskap om denne naturtypen, som vi nordmenn har skjøttet siden steinalderen.

Lær mer: Oppdag de utrolige skattene i kystlyngheia

Kystlyngheia må tas ekstra godt vare på fordi den rommer store naturverdier. Den er levested for mange viktige pollinatorer.  De som forbinder kystlynghei med endeløs røsslyng har til gode å finne mange hemmeligheter som lyngen rommer. Her finner vi nøysom ressursutnyttelse og en lang kulturhistorie. Villsauen, den norske ursauen, har hentet alt fôret sitt herfra siden steinalderen. Beiting og sviing av kystlyngheia gir oss også et spesielt artsmangfold vi ikke finner andre steder.

Bruk anledningen til å ta med deg kamera ut i kystlyngheia for en frisk tur. Eller ta en titt  gjennom minnebrikker og bildearkiv og send inn!

Bildene vil være fritt tilgjengelig for bruk av Sabima under konkurransen og i etterkant for å fremme kystlynghei.

  1. PREMIE: Fenalår av Villsau frå Norskekysten.
  2. og 3. PREMIE: Garn eller ullprodukt fra villsau.

Om vinnerne er selvforsynt på fenalår og garn, så erstattes premien med et gavekort på Natur og fritid. 

I Norge finnes kystlynghei fra Oslofjorden til Lofoten og  kystlynghei har status som utvalgt naturtype. Vedtaket omfatter 672 områder med et samlet areal på 834 kvadratkilometer.

Her kan du finne din nærmeste:

Kommunevis oversikt over antall kartlagte kystlyngheier

Frist for innsendelse er 30.11. 

Send inn bilde med litt informasjon til sabima@sabima.no og merk e-post med #kystlynghei

I juryen sitter Sabima og Lyngheisenteret. 

 

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt:

Ragna Kronstad

E-post: ragna.kronstad@sabima.no