BIO-konferansen 2016: Naturlige løsninger

Hva vet vi egentlig om naturens goder – de vi tar for gitt? Kom og hør om bier, gammel skog og myra - og mye, mye mer. Vi inviterer til årets mest inspirerende konferanse om natur!

bio-konferansen

 

Jobber du med, eller er opptatt av, å ta bedre vare på natur? Da er dette årets konferanse for deg!

Her får du både fakta og gode historier om hvorfor natur er viktig, og du møter andre som jobber for naturmangfold! Vi kunne snakket om problemene, om klimakrisa, forurensning og utrydningstrua natur, men vi velger å se på løsningene. For noen ganger glemmer vi at løsningen ligger rett foran oss og er helt gratis: Noen ganger er løsningen naturmangfold.

Se hele programmet her!

Tid: Fredag 4. november fra 9.00-17.30

Sted: Hotel Bristol i Oslo

Blant foredragsholderne er:

Kjetil Østli, journalist og medstifter av nettmagasinet Harvest.as

Hvorfor snakker vi så mye om å være ute i naturen (og gjør så lite for å redde den)? Østli er journalist og friluftsentusiast, og mener at samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Denne diskusjonen tar han med oss.

Dag O. Hessen, professor i biologi ved Universitet i Oslo

Er det så farlig om vi utrydder en mose her og en ulv der? Hessen, Norges riksbiolog, viser oss noen eksempler på hvordan en enkeltart kan ha enorm betydning for resten av økosystemet.

Anne Sverdrup-Thygeson, professor i bevaringsbiologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Skogen er mer enn bare trær, den er en skredbeskytter, luftrenser og kreftmedisinprodusent. Sverdrup-Thygeson er en av Norges fremste skogsforskere og vitenskapsformidlere, og vil blant annet forklare oss hvordan skogen kan bidra med løsninger på framtidas klimaproblemer.

Arrangører: Sabima og Norsk biologforening

Kategori: Arrangement

Spørsmål til artikkelen? Ta kontakt:

Anne Breistein

Naturforvalter

E-post: anne.breistein@sabima.no

Telefon: 99 02 66 71