Velkommen til seminar om naturrestaurering i Tromsø! Hva er naturrestaurering, hvordan foregår restaurering av natur og hvordan kan frivillige bidra i dette viktige arbeidet? Sabima og Forum for natur og friluftsliv i Troms samler forskning, forvaltning og frivillighet for å lære mer og utforske hvordan vi kan samarbeide på tvers. Vi håper at denne kvelden på sikt kan munne ut i nye prosjekter for å restaurere natur i Troms!
30. september
kl. 17:00 – 20:00
Registrering, kaffe og noe å bite i fra kl. 16:45
Festsalen på Rødbanken i Tromsø, Storgata 65
Påmeldingsfrist: Torsdag 26. september
Arrangementet er åpent for alle og gratis, men vi ber deg om å melde deg på, så vi vet hvor mange som kommer.
Temakvelden vil bestå av gode, faglige innlegg og diskusjoner i grupper. Programmet ser slik ut:
PROGRAM:
- Velkommen! Ved varaordfører i Tromsø, Sigrid Bjørnhaug Hammer
- Om FNs naturavtale, Norges forpliktelser og hva som må til for å nå målet om 30 % naturrestaurering. Hvordan kan frivillige bidra med kartlegging og overvåking i forbindelse med restaureringsprosjekter. Ved Sabima og Forum for natur og friluftsliv Troms.
- Hva er naturrestaurering og hvordan bidrar og kan frivillige organisasjoner bidra med kunnskap og tiltak for bevaring og restaurering av trua natur med fokus på bekjempelse av fremmede arter og restaurering av trua naturtyper? Ved Cathrine Amundsen, Statsforvalteren i Troms og Finnmark.
Hvilken rolle og mulighet har frivillige organisasjoner til å påvirke, starte og delta i restaureringsprosjekter?
- Tromsø kommunes arbeid med naturmangfold: Naturmangfoldplan, restaureringsprosjekter og muligheter for samarbeid med frivilligheten. Ved Bo Eide, klima- og miljørådgiver og Ragnhild Kirkhus, klimarådgiver i Tromsø kommune.
Eksempler på restaurering av ulike økosystemer i Troms
- Hvordan restaurere den verdifulle tareskogen: Forskning, utfordringer og nytteverdi. Ved Pernilla Carlsson, grunnlegger av Tarevokterne og forsker i NIVA.
- Restaurering i kjølvannet av nordlysturismen. Involvering av frivillige i dette arbeidet. Ved Sigrid Engen, forsker NINA Tromsø.