Dagskurs i artskartlegging på Lilløya

Lær mer om naturen – bli en artskartlegger!

15.04.2023. Kl. 10:00 - 16:00

Lilløya, Fornebu

Syns du naturen er spennende? Vil du bidra til mer kunnskap om vårt artsmangfold?  

 

Bli med på kartleggingskurs på Lilleøya i Fornebu! Dette er en ypperlig mulighet for deg som er naturinteressert og nysgjerrig på kartlegging. I løpet av denne dagen vil du lære grunnleggende kartleggingsmetodikk, og hva som skal til for å bli en god artskartlegger.  

 

Lilløya er en halvøy nordvest på Fornebu. Den er kjent for sin flotte natur, med både skog, strand og enger. Lilløya er også kjent for sitt rike artsmangfold, særlig av karplanter og insekter. Med andre ord – et perfekt område for artsjakt! 

 

Kurset vil innebære en gjennomgang av hva artskartlegging er, hvordan registrering av arter foregår, samt en felles artsjakt. Etter jakten, registrer vi funnene på Artsobservasjoner. På denne måten vil du få en introduksjon til kartlegging, og et godt grunnlag for videre kartlegging på egenhånd eller på felles kartleggingsturer. 

 

Praktisk informasjon: 

  • Oppmøte klokka 10:00 på Lilløyplassen naturhus
  • Reiserute buss: Ta buss til holdeplassen Fornebu vest. Det er ca. to km å gå fra bussholdeplassen til Lilløyplassen. 
  • Om du kjører bil så parker på den offentlige parkeringsplassen, Lomviveien 44, 1634 Fornebu
  • Varighet: Ca 6 timer
  • Ta med matpakke og drikke 
  • Ta med datamaskin, skrivesaker og gjerne håndlupe, kikkert, fotoapparat, papirposer, insektshåv, felthåndbøker og GPS
  • Kle deg etter forholdene 

 

Bli med ut og kartlegg arter! Hvert år arrangerer Sabima i samarbeid med Norsk entomologisk forening, Norsk Zoologisk Forening, Norsk Botanisk Forening og Norges sopp- og nyttevekstforbund tverrfaglige kartleggingsturer. Turene er sosiale og læringsrike, og passer for alle med stor naturinteresse. Fellesturene bidrar til å øke kunnskapen om naturmangfoldet og styrke kartleggingsmiljøene. Les mer om Sabimas kartleggingsturer her.

 

Spørsmål til arrangementet? Ta kontakt:

Mikaela Olsen

Økolog

E-post: mikaela.olsen@sabima.no