Dagskurs i artskartlegging i Trondheim

Vil du lære deg å kartlegge arter? - Bli med på kartleggingskurs i Trondheim!

13.04 - 13.04.2024. 10:00 - 16:00

Trondheim

Syns du naturen er spennende?  Vil du bidra til mer kunnskap om artene våre?

Dette er en ypperlig mulighet for deg som er naturinteressert og nysgjerrig på kartlegging. I løpet av denne dagen vil du lære deg grunnleggende kartleggingsmetodikk, og hva som skal til for å bli en god artskartlegger. 

Kurset vil foregå på Lade, en halvøy i Trondheim, et steinkast unna Fagerheim Gård og Devlbukta, kjent for sine fine turmuligheter langs strandberg og skog. Her kan vi finne alt i fra kjuker til måker, planter til insekter; med andre ord et perfekt sted for å lære seg å kartlegge ulike artsgrupper! 

Kurset vil innebære en gjennomgang av hva artskartlegging er, hvordan registrering av arter foregår, samt en felles artsjakt. Etter turen, registrer vi funnene i Artsobservasjoner. På denne måten vil du få en introduksjon til kartlegging, og et godt grunnlag for videre kartlegging på egenhånd eller på felles kartleggingsturer. 

Praktisk informasjon:

  • Oppmøte klokka 09:30 på Møterommet (Lade alle 58, 7041 Trondheim) for mingling og kaffe. Programmet starter 10:00.
  • Reiserute buss: Buss 2 går fra Prinsens Gate og stopper ved Lade idrettsanlegg. Derifra er det ca. 10 min å gå. Alternativt så går buss 20 og stopper rett utenfor på holdeplass Olav Engelbrektssons allé
  • Varighet: Ca. 6 timer
  • Ta med matpakke og drikke, vi sørger for kaffe og kjeks
  • Ta med datamaskin, skrivesaker og gjerne håndlupe, kikkert, fotoapparat, papirposer, insektshåv, felthåndbøker og GPS
  • Kle deg etter forholdene

Kurset er gratis, med begrenset plass. Husk å meld deg på.

Beklager, kurset er fulltegnet. Om du ønsker å stå på venteliste, kontakt Mikaela Olsen på epost: mikaela.olsen@sabima.no Beste hilsen Mikaela

Bli med ut og kartlegg arter!

Hvert år arrangerer Sabima i samarbeid med Norsk entomologisk forening, Norsk Zoologisk Forening, Norsk Botanisk Forening og Norges sopp- og nyttevekstforbund tverrfaglige kartleggingsturer. Turene er både sosiale og lærerrike, og passer for alle med stor naturinteresse. Fellesturene bidrar til å øke kunnskapen om naturmangfoldet og styrke kartleggingsmiljøene. 

Spørsmål til arrangementet? Ta kontakt:

Mikaela Olsen

Økolog

E-post: mikaela.olsen@sabima.no

Telefon: 96603002